(recept
si oblíbilo 342 návštěvníků)
Plněné žabí tlamičky :o)))
Potřebné ingredience
500 g polohrubé mouky, 300 ml mléka, 30 g másla, 30g kvasnic, lžička cukru, špetka soli je z nich cca 60 ks žabiček
Postup přípravy
Zaděláme si klasický kvásek,necháme zkynout a přidáme zbytek surovin.Vypracujeme těsto,které necháme hodinu vykynout.Pokud se Vám zdá být těsto tužší,klidně ho nastavte vlažným mlékem...Potom si na vále vyválíme placku cca 1,5 cm vysokou a kolečkem ( formičkou nebo skleničkou cca 3-3,5 cm velkou ) vykrajujeme kolečka.Pokládáme na pečící papír a necháme ještě 10 minut nakynout.Můžete klidně nechat i 15 minut,však uvidíte jak Vám kynou.Potřeme vajíčkem, posypeme slunečnicovým semínkem,nebo sezamovým semínkem,nebo mákem a dáme péct na 180 stupňů do zlatova.Potom vychladlé žabky rozkrojíme do dvou třetin a plníme pomazánkou dle vlastní chuti a můžeme zdobit klobásou,nebo salámem,okurkou,sýrem atd... Přeji dobrou chuť :o)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
relikvie
(upraveno)
24. 6. 2022, 15:27
vypada lakavě to skusim na narozeniny
ZuzanaHrabalová2
(upraveno)
15. 6. 2022, 19:23
Dělala jsem napul z polohrubé a hladké. Těsto se vubec nelepilo. Uzasne, dekuju. Posilam foto
heard
(upraveno)
5. 11. 2021, 9:47
Děkuji za super recept... Upekla jsem dávku a zmizelo to rychle dneska už ze dvojité
MíšaS.+2
(upraveno)
13. 9. 2020, 6:51
Výborný nápad . Na včerejší oslavě měly veliký ůspěch . S těstem se krásně pracuje.
novackova
(upraveno)
22. 1. 2016, 14:44
nekup to
(upraveno)
14. 12. 2015, 16:18
skvělý nápad
Terísek 58
(upraveno)
22. 1. 2016, 12:54
@nekup to
ivule 27
(upraveno)
6. 3. 2015, 22:49
parádní nápad
Terísek 58
(upraveno)
22. 1. 2016, 12:54
@ivule 27
cdka
(upraveno)
12. 1. 2015, 20:32
super nápad
Terísek 58
(upraveno)
22. 1. 2016, 12:54
@cdka
kristyte
(upraveno)
10. 12. 2014, 20:51
Terísek 58
(upraveno)
22. 1. 2016, 12:55
@kristyte
Ninouš
(upraveno)
10. 12. 2014, 15:27
Tak to je super recept O víkendu jsem je dělala plněné i neplněné.Syn je nazval malé hamburgry a měly velký úspěch.Díky za recept.
Terísek 58
(upraveno)
22. 1. 2016, 12:55
@Ninouš
jsem moc ráda, že Vám chutanjí a moc děkuji
Petrana a Matýsek
(upraveno)
4. 12. 2014, 17:16
Tyto "huby" také pečeme - pomazánku děláme z lučiny, kousku másla, česnek, sůl, pepř - a jako chuť je famózní s tou klobásou a okurkou .
Terísek 58
(upraveno)
22. 1. 2016, 12:56
@Petrana a Matýsek
máte pravdu, dá se do nich kombinovat spousty chutí
tetakniha
(upraveno)
24. 11. 2014, 18:14
To je tak krásný, že to někdy musím vyzkoušet, úžasný, fakt paráda
Terísek 58
(upraveno)
22. 1. 2016, 12:56
@tetakniha
vyzkoušejte
gabb
(upraveno)
24. 11. 2014, 17:57
Terísek 58
(upraveno)
22. 1. 2016, 12:56
@gabb
kouzlo
(upraveno)
18. 1. 2014, 7:54
to je úžasné,super nápad..určitě vyzkouším
Terísek 58
(upraveno)
22. 1. 2016, 12:57
@kouzlo
vyzkoušejte
laskonka333
(upraveno)
18. 1. 2014, 7:40
Terísek 58
(upraveno)
22. 1. 2016, 12:56
@laskonka333
P.A.V.L.A
(upraveno)
9. 1. 2014, 16:17
Terísek 58
(upraveno)
22. 1. 2016, 12:54
@P.A.V.L.A
vevey
(upraveno)
16. 7. 2013, 11:28
díky za inspiraci Míšo... http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4422311
kapaja
(upraveno)
19. 4. 2013, 12:51
Tak jsem taky vyzkoušela a povedly se, řekla bych tak na 80%... V receptu není uvedena doba pečení, tak jsem pekla tak dlouho, až se mi zdály aspoň trošku upečené, protože na 180° nějak nechtěly zlátnout... Pekla jsem je minimálně půl hodiny, takže se asi vysušily. Až později ve vašem posledním komentáři jste někomu psala, že pečete max. 20 minut. Spodek houstiček mi tedy křupal, vrch a vnitřek byly OK. Možná, že to změklo po natření pomazánkou a naplnění, ale to už nevím, nevyzkoušela jsem, přítel je nesl do práce. Nejdůležitější je, že se všechny snědly a nikdo z chlapů si nestěžoval Příště budu péct kratší dobu a věřím, že výsledek bude tentokrát stoprocentní
Terísek 58
(upraveno)
1. 6. 2013, 20:01
@kapaja
Pavlínko, ono je pravda, že to docela trvá než zezlátnou, ale peču je opravdu tak cca 20 minut. Oni jsou myslím suché takové tvrdší, ale rávě, že jak se namažou a ozodobí, tak to je vláčnější tak hlavně, že chutnaly a povedly se
sanee
(upraveno)
4. 4. 2013, 19:32
Váš recept vypadá úžasně, vyzkouším . A i další Vaše tvoření je krásné, jste šikulka!
Terísek 58
(upraveno)
8. 4. 2013, 21:35
@sanee
Evi moc moc děkuji, jste zlatíčko
oranž
(upraveno)
1. 9. 2012, 21:37
bez komentáře SUR
Terísek 58
(upraveno)
10. 9. 2012, 18:01
@oranž
děkuji